Te doen in de buurt

Lutjestrand / Amstelmeer

Op nog geen 7 minuten lopen vanaf onze camping vind je dit knusse strandje met vele mogelijkheden. Dit strandje is opgedeeld in 3 delen, waarvan het (wind)surfstrand direct als eerste opvalt. Een ruime parkeerplaats, met groene grasmat lopen af richting het water, perfect om je surfgear op te laten en weer te laten drogen, terwijl je een drankje en een hapje neemt op het terras van 'Beach Bites'. Kun je nog niet surfen of heb je je spullen niet bij je? Niet getreurd want er is ook een surfschool & verhuur te vinden! 

Windsurfschool: www.leerwindsurfen.nl

SUPschool: www.leersup.nl

Wingfoilschool: www.leerfoilen.nl

Loop je nog een stukje door, dan kom je bij het super kindvriendelijke zandstrand. Hier is een omringd waterbassin gemaakt zodat zelfs de kleinsten heerlijk kunnen rondspetteren. Liever niet het water in? Dan zijn er op het zand verschillende klim- glij- en andere speeltoestellen! Ook hier zit een kleine beachbar voor een drankje of snack. Dus van alle gemakken voorzien voor een heerlijke dag met het gezin!

Aan de kitesurfers is ook gedacht bij het Amstelmeer. Je loopt nog een stukje door en je komt bij de ruime kitesurfspot. Genoeg ruimte om je kite op te laten en te landen, voldoende afstand tussen de kiters en windsurfers om elkaar niet in de weg te zitten, en uiteraard genoeg gelijkgezinden als de wind AAN staat!


Fiets- en wandeltochten over Wieringen

Wieringen is een voormalig waddeneiland en heeft dan ook een prachtig afwisselend en authentiek landschap. Je kunt je neus ophalen aan de waddenkust of een tocht maken langs oude boerderijen en mooie lanen in de kleine dorpjes Oosterland en Stroe. En drink meteen een kopje koffie 'Bij Ons Thuys'. Een 'rondje over het eiland' is prima binnen een dag te doen! Heb je zelf je fiets niet meegenomen? Dan kun je deze huren bij RL Wheels in Hippolytushoef. Wil je tips over routes? Laat het ons weten, we helpen je graag!


Dierenpark Landgoed Hoenderdaell

Dit prachtig aangelegde dierenpark is op maar 10 minuten van onze camping gelegen. Wandel door de bossen langs o.a. de apen-eilanden, de bruine beren, wolven en kangeroes of breng een bezoek aan Stichting Leeuw of SOS Dolfijn.

Op gezette tijden kun je kijken hoe de ringstaartmaki's gevoerd worden en de leeuwen in de jachtsimulator op vlees jagen. Of leer over de verschillende (exotische) vogels in het park en zie ze vrij vliegen in het Avitorium. Uiteraard is er ook plek om even rustig te zitten bij het restaurant met uitzicht op een ruime speeltuin. Kijk voor meer informatie op www.hoenderdaell.nl


Heb je ondertussen trek of dorst gekregen dan hebben we hier nog wat suggesties: 

Voor de echte verse vis moet je in de haven van Den Oever zijn. Er zijn verschillende opties, maar wij raden 'Vis van Havenzicht' aan. Helemaal naar beneden doorrijden tot aan het dok, met een ruim terras met uitzicht op de boten. Probeer de kibbeling of de garnalenspies!

Tijd voor een toetje! Bij de Wieringer IJsboerderij vind je het beste ijs in de regio. Gemaakt van de melk van de koeien die ernaast in de stal staan! En neem meteen een fles lobbige vanille vla of romige yoghurt mee voor het ontbijt morgen!

Wil je je eigen eten ook zelf vangen? Dat kan natuurlijk! Met een boottocht ga je garnalen vangen. En misschien zie ook nog wel zeehonden! Of wil je misschien liever lopend het wad op? Ook dat kan! Tours zijn te boeken via 'De Groot Recreatie'. 


Heb je nog een dagje over? Ook dan hoef je je niet te vervelen!  Kijk maar eens naar onderstaande (interactieve) musea, dagtrips, activiteiten en uitjes

Marine Museum, Willemsoord, Den Helder (Kaartjes via www.marinemuseum.nl)

Nationaal Reddingsmuseum, Willemsoord, Den Helder (Kaartjes via www.reddingmuseum.nl)

Fort Kijkduin, Huisduinen, Den Helder (Kaartjes via www.fortkijkduin.nl)

Helderse Vallei, Den Helder (Kaartjes via www.deheldersevallei.nl) Naast de Helderse Vallei zit een erg gezellig en kindvriendelijk (pannenkoeken)-restaurant met leuk terras en speeltuin. Het is verstandig om wel even reserveren via www.pannenkoekenvallei.nl

Afsluitdijk Waddencenter, midden op de afsluitdijk (Kaartjes via www.afsluitdijkwaddencenter.nl)

Avonturenparadijs Land van Fluwel, St Maartenszee (Kaartjes via www.landvanfluwel.nl)

En dan hebben we het nog niet eens gehad over een dagje strand bij Callantsoog of Julianadorp, een dagje met de ferry naar Texel of een dagje winkelen en/of cultuur snuiven in Alkmaar, Hoorn, Medemblik of Enkhuizen. De mogelijkheden zijn eindeloos, er is nog zoveel te ontdekken